Säkerheten avgörs av experterna

För att avgöra frågor om din verksamhets säkerhet är det smart att ta in en säkerhetskonsult. Det är en person som har kompetens att uttala sig om hur ni skulle stå er mot eventuella angrepp.

Du befinner dig i fikarummet på arbetsplatsen. Ni är inte överens, du och kollegan, och ni debatterar hätskt. Din kollega menar att ert företag använder den senaste tekniken och är skyddad mot allt från cyberangrepp till yxrånare som skulle försöka hugga sig igenom porten. Du menar att ni skulle kunna göra mer. Framför allt menar du att ert säkerhetssystem testas alldeles för sällan. Det här är ett praktexempel på en diskussion som egentligen inte ska utspelas mellan er. Ingen av er arbetar i första hand med de här frågorna och har inte kompetensen att avgöra om er verksamhet håller måttet eller inte. Det är exakt därför som ni har tagit in en säkerhetskonsult. Använd den personen, låt hen fatta besluten och rätta er efter det.

Egen kompetens räcker inte till

Säkerhetskonsulten tas in av en anledning. Visst, ingen kommer tvinga er att lyda konsultens råd. Men det är trots allt just det som ni betalar för. Ni har anlitat säkerhetskonsulten för att er egen kompetens kring verksamhetens säkerhetssystem är för dålig. Ni har egentligen ingen aning om hur sårbara ni är och hur ni ska skydda er. Det man inte känner till lider man inte av, förrän det är för sent. Genom säkerhetskonsultens råd kan ni förbereda er istället för att städa upp spillrorna.