Fastighetsservice när den är som bäst

De hyresgäster som trivs bäst är oftast nöjda med fastighetsskötaren och upplever att hyresvärden håller ordning i hela huset. Man målar om när det behövs och håller byggnaden fräsch.

Det hyresgäster och besökare oftast ser är om det är snyggt i trappuppgången, om det är fräscht och ommålat och man ser tydligt ifall allt är helt och lagat. Men det finns många fler frågor som gäller fastighetsservice, och de är kanske inte så självklara att komma ihåg. Är det gjort någon besiktning på taket, så att det är helt och tätt och att vajrar och annan taksäkerhet fungerar? Behöver man kolla upp avloppsrörens status? Fungerar ventilationen på ett bra sätt eller behöver man byta ut något?

Fastighetsskötsel som totalservice

Det där är en fråga för en ingenjör, kanske någon säger. Javisst, och på en bra firma för fastighetsservice jobbar det ingenjörer, VVS-specialister och mycket mer yrkesfolk som har stor vana vid att förvalta fastigheter. De kan hjälpa husägaren med allt från planering och budget till praktiska råd för hur man installerar en värmeanläggning. Det är ingen överdrift att påstå att man får mycket för pengarna när man anlitar en sådan firma.

Fastighetsjuridik kan vara klurigt, och ibland kan det behövas konsultråd även inom det området. Man kanske har hyresgäster som har misskött sig eller vandaliserat, och man kan behöva avhysa folk i så fall. Hur det går till och vad reglerna säger är det bra att ha någon till hjälp med samt även för att upprätta giltiga dokument och avtal. Läs mer om fastighetsservice på denna sida: https://www.fastighetsservicestockholm.se/