Om oss

Allt om företagande och ekonomi

Har du funderat på hur ditt företag mår rent ekonomiskt? Det är självklart att du gjort det. Men, har du någon gång även funderat på hur företaget skulle kunna må bättre? Oavsett om det går bra eller dåligt så finns det ofta saker att skruva på för att förbättra ekonomin. Det finns saker att göra som kan slimma till en organisation och göra den mer kostnadseffektiv. Det finns olika hjälpmedel att använda sig av för att få mer pengar i kassan och det finns väldigt många olika vägar att ta för att vända en skuta på rätt köl.

Med rötterna i ett eget företagande och och som anställda på olika – stora som små – redovisningsbyråer så hoppas vi kunna ge värdefulla tips som leder till en ökad omsättning, färre utgifter och en mer lönsam verksamhet. Vi brinner för företagande och idag så är det mer tydligt än någonsin tidigare att det egna företagandet kommer att vara framtidens melodi.

De forna jobben – på fabriken och på det större bolaget – håller på att fasas ut och där man själv blir sin egen dräng. Man säljer in en tjänst, man säljer en produkt och man blir en del av någonting större. Det gäller nästan oavsett bransch och oavsett område: de egna kunskaperna kommer att värderas högre och det leder till att de som verkligen kan erbjuda någonting unikt också kommer att vara högt eftertraktade.

Att driva eget företag är spännande, det är motiverande, det är ytterst givande och det är ansvarsfullt sett till att man själv bestämmer över den tid man disponerar. Man får ett ansvar över den egna inkomsten på ett helt annat sätt än som vanlig anställd.

Men, det handlar även om ett ansvar gentemot staten och mot både kunder, investerare, eventuella anställda och mot affärspartners. Många tar för lätt på detta. Man vill sköta allt själv och tror sig kunna ta ett helhetsgrepp om allt från bokföring, redovisning, skatter, moms, löneutbetalningar, fakturor och allt annat. Något som gör att man drunknar i jobb som man egentligen inte kan – eller vill – göra. Det huvudsakliga försvinner: man har inte tid att ta sig an nya uppdrag och man tappar lusten för det man verkligen brinner för. Vi ska försöka ge råd i dessa frågor och visa på vikten av partnerskap där man som mindre företag kan dra nytta av varandra. Kombinationen eget företag – mindre redovisningsbyrå är ett exempel på hur man kan skapa en symbios där lönsamhet går i både riktningarna.

På den här sidan kommer råd och tips blandas med fakta. Det kommer att vara högt i tak. Allvar kommer att blandas med humor och allt från ekonomi till marknadsföring och andra saker som kommer med ett företagande kommer att behandlas. Vi hoppas att vi genom detta kommer att skapa en sida som du hela tiden återkommer till för mer inspiration. Välkommen!