Rekrytera din egen chef

När ett företag ska rekrytera den högsta positionen som finns i företaget, kan det vara lite extra svårt. Det är en position som kräver mycket av den anställde och som är mycket viktig.

I vanliga fall är det chefen som fattar beslutet gällande vem som ska anställas. Men när det gäller rekrytering av vd så är det de anställda som ska besluta vem de ska ha som chef. En lite svår och udda position att ta. Rollen som vd är också mycket viktig eftersom det är kaptenen på skutan som ska väljas. Gör du ett felval så kan det innebära katastrof, och dessutom vara en mycket dyr affär för företaget. Så hur gör du för att välja rätt?

Ta hjälp av proffs

Rekrytering av chefer som vd och liknande, är så pass komplicerade och svåra att det finns rekryteringsföretag som endast arbetar inom det området. Det kan vara lockande att vilja ge dig på en rekrytering själv, för att spara pengar eller för att du vill ha full kontroll. Men om du inte är van vid att rekrytera, och dessutom inte van vid att rekrytera chefer, så kan det vara svårare än du tror. Vid en rekrytering är det dessutom du och ditt företag som väljer vad ni söker och hur ni vill att processen ska se ut. I vissa fall tas det endast fram lämpliga kandidater. Medan det i andra fall är rekryteringsbolaget som sköter hela processen ända fram till det är dags för anställningsavtalet.