Skaffa kontroll över ditt underhåll

Håll koll genom att göra planer för ditt underhåll. Det är lätt att glömma bort när det är dags för underhåll av något slag. Men genom att göra upp planer går det att veta om behovet i förtid.

Att du kan bo i ett nytt hus i cirka tio år innan det börjar behövas underhåll här och där är ett välkänt faktum. Ibland kan det röra sig om mindre reparationer och underhåll. Medan det i andra fall kan krävas lite mer arbete och en högre kostnad. Genom att ta väl hand om fastigheten går det att skjuta upp de mer genomgående underhållen. Men precis som en bil ska servas så är det en del underhåll som behöver schemaläggas. Gör det lätt för dig och skapa en plan för vilka underhåll du ska göra och när de ska ske.

Större fastighet kräver mer omsorg

För en flerfamiljsbostad krävs det mer underhåll än för en mindre villa. Det blir ett högre tryck på gemensamma ytor samt allt som är gemensamt gällande vatten, avlopp, elektricitet med mera. Även värmepannor, tvättmaskiner och dylikt kan komma att behöva lite kärlek tidigare än normalt. Vill du ha koll på vad, när och hur underhåll dyker upp i ett flerfamiljshus? Då finns det företag som upprättar underhållsplaner. På det viset kan du få hjälp av proffs som vet vilka behov en flerfamiljsbostad har och när det är dags för respektive service och underhåll. Det blir en trygghet för dig och dina grannar.